Politiek journalist. Ik schrijf interviews, achtergrondverhalen, ga graag op reportage en houd van onderzoek. Politiek is mijn specialiteit, maar voor een artikel over een mooi bouwproject, een reportage over de politie of een ander leuk artikel ben ik altijd in.

Ik heb journalistiek gestudeerd aan de Academie voor Journalistiek en Voorlichting, tegenwoordig Fontys Journalistiek met als specialisatie krant. Al vanaf het eerste jaar van mijn journalistieke opleiding droomde ik van werken op de vierkante kilometer op en om het Binnenhof. Ik hou van nieuws, dubbele bodems vinden, proefballonnen doorprikken en schrijven. Ouderwets op papier, maar ook online en op social media.

Sinds 2006 ben ik zelfstandig journalist in Den Haag en de politiek ben ik blijven volgen. Ik schrijf erover en verdien daar mijn geld mee. Mede door mijn werk voor Cobouw is interesse ontstaan voor ontwikkelingen in de bouw en die blijf ik volgen. Ik schreef onder meer voor Bouwformatie en het blad voor installateurs Gawalo. Naast de landelijke politiek houd ik me ook bezig met gemeentepolitiek. Over beide bericht ik op allesispolitiek.nl en over de laatste als schrijver van nieuwsberichten voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, vng.nl. Verder werkte ik voor het vroegtijdig gestopte Politiek Magazine waar ik schreef over de politiek in de breedste zin van het woord, van interessante plekken in de politieke geschiedenis in de rubriek Groeten uit, via de agenda van iemand in politieke kringen in de rubriek Op pad met tot korte berichten over nieuwtjes uit alle lagen van de politiek. Nu schrijf ik onder meer voor Opzij, Historisch Nieuwsblad en Plus Magazine als Haagse verslaggever/interviewer. En ik word regelmatig gevraagd voor webredactieklussen en politieke productieklussen, bijvoorbeeld door productiemaatschappijen Steppingstone en CCCP. EN dit jaar komt hopelijk een lang gekoesterde wens uit: een nieuw politiek blad vol achtergronden, onderzoek, reconstructies en feiten.

Op mijn werk zijn de leveringsvoorwaarden van de NVJ van toepassing

Meer weten? Kijk rond op de site, bekijk mijn cv of stuur een mail