Eerste peiling voor behoud ambassadegebouw

De internetpoll van wethouder Sander Dekker (VVD, Onderwijs, Jeugdzaken en Sport) over het gebouw van de Amerikaanse Ambassade is gesloten met lichte voorkeur voor behoud.

Dekker had de peiling via berichtennetwerk Twitter op internet geplaatst om de discussie over het door de Hongaars-Amerikaanse architect Marcel Breuer ontworpen gebouw op gang te krijgen. Uiteindelijk zijn 64 stemmen uitgebracht, 35 voor behoud en 29 voor sloop. Na een aanvankelijke voorsprong van sloop is behoud net iets hoger geëindigd.

De Amerikaanse ambassade gaat na 2012 verhuizen naar een nieuw gebouw aan de Benoordenhoutseweg in Wassenaar, waardoor het gebouw aan het Lange Voorhout vrijkomt. De poll is onderdeel van de wens van het college van b en w om zoveel mogelijk mensen mee te laten denken over de toekomst van het gebouw. Dat kan nog tot 1 oktober. Daarna zal het college een besluit nemen over de toekomst van het gebouw.

Meningen over de toekomst van het ambassadegebouw zijn welkom via monumentenzorg@dso.denhaag.nl en vanaf september via de website denhaag.nl/monumentenzorg.

Gepubliceerd door

Elske

Elske Koopman, creatieve webredacteur, contentspecialist, redacteur en sociale mediagebruiker. Ik schrijf interviews, achtergrondverhalen en ik hou van reportages: mensen en locaties leren kennen. Ik schrijf graag over de politiek, maar voor een artikel over een mooi bouwproject, een reportage over de politie of een ander leuk artikel ben ik altijd in. Nieuwsgierig, snel, sociaal, accuraat, heeft een hart voor de Nederlands taal. Ik ben in te huren voor uw teksten en ook beschikbaar voor een vaste baan.