Icesave-regeling nog niet voor gemeente

Het is nog onduidelijk of en wanneer de gemeente Den Haag het Icesavetegoed terugkrijgt. De regeling die de IJslandse en Nederlandse overheid deze week hebben getroffen over de tegoeden van Icesave geldt in eerste instantie voor particulieren.

De gemeente Den Haag heeft een tegoed van € 10 miljoen bij de failliete IJslandse bank. De gemeente sloot zich aan bij het ministerie van Financiën voor het terugeisen van dit tegoed. Andere gemeenten besloten zelf een claim in te dienen. “Deze overeenkomst biedt goede hoop dat we een deel of ons volledige tegoed terugkrijgen, maar we moeten eerst de verdere afhandeling van het faillissement van Landsbanki afwachten”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “Als overheden sluiten we achteraan. Het kan nog zeker een half jaar duren voor we meer duidelijkheid hebben”.

Het faillissement van DSB raakt de gemeente niet. De gemeente deed geen zaken met die bank. “Wij doen alleen zaken met banken met de zogeheten triple-A-rating en dat had DSB niet”. De triple-A status is het hoogst haalbare en betekent dat een bank een goede kredietwaardigheid heeft.

Gepubliceerd door

Elske

Elske Koopman, creatieve webredacteur, contentspecialist, redacteur en sociale mediagebruiker. Ik schrijf interviews, achtergrondverhalen en ik hou van reportages: mensen en locaties leren kennen. Ik schrijf graag over de politiek, maar voor een artikel over een mooi bouwproject, een reportage over de politie of een ander leuk artikel ben ik altijd in. Nieuwsgierig, snel, sociaal, accuraat, heeft een hart voor de Nederlands taal. Ik ben in te huren voor uw teksten en ook beschikbaar voor een vaste baan.