Stage bij gemeente ook zonder verblijfsvergunning

De gemeente Den Haag moet ook ruimte maken voor stagiairs zonder geldige verblijfsvergunning. Een motie van die strekking is aangenomen in de raad, CDA, VVD en PVV stemden tegen. De motie druist in tegen de wens van minister Kamp van Sociale Zaken.

Kamp vindt dat een stage lopen werk is en dat mag niet zonder verblijfsvergunning. Tegen dit standpunt loopt nog een hoger beroep. Volgens wethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) die verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid van de gemeente is onderwijs voor iedereen toegankelijk, maar schuren verschillende regelingen met elkaar. Hij moet het hoger beroep afwachten voor een definitief besluit. Tot die tijd wordt stagiairs niet gevraagd of zij een verblijfsvergunning hebben: “We vragen om identiteitspapieren en een bsn-nummer en dat is het”. Tot nu toe is in de gemeente ook niet bijgehouden wie van de stagiairs papieren heeft. Volgens Baldewsingh werkt hij nog aan eenduidig stagebeleid in de gemeente. Jaarlijks zijn er zo’n 780 stagiairs binnen de gemeente.

Gepubliceerd door

Elske

Elske Koopman, creatieve webredacteur, contentspecialist, redacteur en sociale mediagebruiker. Ik schrijf interviews, achtergrondverhalen en ik hou van reportages: mensen en locaties leren kennen. Ik schrijf graag over de politiek, maar voor een artikel over een mooi bouwproject, een reportage over de politie of een ander leuk artikel ben ik altijd in. Nieuwsgierig, snel, sociaal, accuraat, heeft een hart voor de Nederlands taal. Ik ben in te huren voor uw teksten en ook beschikbaar voor een vaste baan.