Uitgebreid subsidieregister voor Den Haag

De gemeente Den Haag moet een subsidieregister maken met uitgebreide digitale verwijzing naar alle gegevens die bekend zijn over de subsidies en hun aanvragers, doel, looptijd, evaluatie en dit duidelijk vindbaar op de website zetten.

De gemeenteraad heeft een motie van D66-raadslid Joost Sneller c.s. aangenomen. De gemeente heeft al een subsidieregister op internet staan, maar dat is nu nog beperkt tot de subsidieregeling Leefbaarheid en bewonersparticipatie. Daar staat per stadsdeel welke organisaties welk bedrag krijgt. Het was al de bedoeling dat dat register werd uitgebreid, maar de raad vraagt nu om alle beschikbare gegevens daarbij te zetten. Aanleiding voor de motie was een rapport van de Rekenkamer in het rapport ‘van uitgaven naar uitkomsten’. Daarin stond dat de gemeente effectiever en doelmatiger moet omgaan met subsidies.

Gepubliceerd door

Elske

Elske Koopman, creatieve webredacteur, contentspecialist, redacteur en sociale mediagebruiker. Ik schrijf interviews, achtergrondverhalen en ik hou van reportages: mensen en locaties leren kennen. Ik schrijf graag over de politiek, maar voor een artikel over een mooi bouwproject, een reportage over de politie of een ander leuk artikel ben ik altijd in. Nieuwsgierig, snel, sociaal, accuraat, heeft een hart voor de Nederlands taal. Ik ben in te huren voor uw teksten en ook beschikbaar voor een vaste baan.